Dårlig trykk eller vannlekkasje

Dårlig trykk eller vannlekkasje


Opplever du dårlig vanntrykk, kan det skyldes at vannrøret er gjengrodd eller at du har en vannlekkasje. Lite vann og dårlig trykk er en kilde til irritasjon - heldigvis kan det fikses! Vi har utstyr og kompetanse til å rense gjengrodde rør, og til å reparere utvendige vannlekkasjer.


Ta kontakt, enten via kontakt skjema eller telefon, og få vanntrykket tilbake! 


Spørsmål og svar

  • Hva er typiske tegn for en vannlekkasje?

    Opplever du dårlig vanntrykk i krana kan du ha en vannlekkasje. Andre tegn på utvendig vannlekkasje er susing i rørene, misfarget vann, at det pipler vann opp av bakken, eller uvanlig landskapsvekst.  

  • Hva skal jeg gjøre ved vannlekkasje?

    Hvis du mistenker vannlekkasje, bør du ta kontakt med din kommune for å høre om de er kjent med problemer på vannledningene i området. Ofte vil kommunen sende ut personer for å sjekke de kommunale vannledningene i området. Hvis de ikke finner lekkasje eller feil på det kommunale nettet, er trolig lekkasjen eller feilen på den private ledningen. Kommunen kan gi pålegg om utbedring av vannlekkasje på den private vannledningen. Utgangspunktet er at all reparasjon av private ledninger må betales av eier. 


    Ved lekkasje på den private ledningen er tiden inne for å kontakte oss. Vi finner løsning på ditt problem, enten det er graving eller rørfornying som må til.

  • Hvordan renser dere et vannrør?

    Røret renses ved hjelp av høytrykksspyling. Vi har moderne spylebiler, med mulighet til å rense rør i de fleste dimensjoner. 


    Det er normalt at vannrør og anboringer gror igjen. Dette skyldes som regel fortetninger grunnet rust i påkoblingspunktet til kommunal vannledning. Resultatet er dårlig trykk og lite vann i krana. 


  • Hva innebærer å fjernrense anboringsklammer?

    Vi er en av få leverandører som tilbyr fjernrens av anboringsklammer. På denne måten kan vi ved hjelp av spesialverktøy rense røret og påkoblingen til den kommunale vannledningen fra innsiden av røret. Dette er både billigere og mer effektivt enn alternativet som er å grave opp til røret for å bytte anboringsklammeret. 


    Før vi kan gjennomføre en fjernrens utfører vi en forkontroll. Dette for å innhente informasjon, og avklare om fjernrens er mulig å utføre i det konkrete tilfellet. 


    Under en slik forkontroll kartlegger vi relevante forhold, som blant annet nåværende vannmengde og trykk, lengde på vannledning ut til kommunal tilknytning, lokalisering av utvending stoppekran, rørmateriale mv. 


    Etter forkontrollen vil du motta en rapport med forslag til løsning, samt et pristilbud.


  • Hva koster det å fjernrense anboringsklammer?

    Det vil avhenge av litt ulike faktorer, blant annet om det er behov for å grave frem utvendig stoppekran eller ikke. I de enkleste tilfeller, der det ikke er behov for graving, vil man komme langt for om lag 40 000 kroner. I tilfeller der man må grave vil kostnaden bli betydelig høyere. 

  • Hvor lang tid må vi være uten vann ved reparasjon av vannlekkasje?

    Selve utbedringen av lekkasjen tar som regel relativt kort tid. Normalt vil det være snakk om et par timer hvor vannet til boligen må være avstengt. Gravearbeidene vil normalt ta inntil et par dager. Dette avhenger selvfølgelig av forholdene på stedet, som hvilken dybde røret befinner seg på, hvor mange meter som må graves, stedlige masseforhold mv. 

  • Vil arbeidene kunne dekkes av vårt forsikringsselskap?

    Dette avhenger av kundens forsikringsavtale, og vilkårene varierer fra selskap til selskap. Spørsmål tilknyttet forsikring, og hva som er dekket av din forsikring må rettes forsikringsselskapet direkte.


    Generelt kan det sies at følgeskader og bygningsmessige skader grunnet blokkeringer på avløpsledninger ofte er dekket, herunder høytrykksspyling og rørinspeksjon før utbedringsarbeider igangsettes. Graden av dekning er ofte avhengig av type rør og alder på rørene. Brudd på nyere plast og kobberrør dekkes ofte fullt ut av forsikringen, mens betongrør som regel blir gjenstand for aldersfradrag. Eldre rør av jern eller ler er som oftest ikke dekket av forsikringspolisen. 


  • Hva koster det å grave opp en vannlekkasje?

    Vannlekkasje eller kloakkbrudd som nødvendiggjør gravearbeider kan fort bli kostbart. Hva regningen ender på til slutt avhenger av mange faktorer, herunder hvor mange meter som må graves, dybde til bruddet og stedlige masseforhold. Hvis det er behov for å grave i offentlig vei vil det være av stor betydning for sluttfakturaen.


    Normalt må man beregne en kostnad rundt 100 000 kroner for å grave opp og reparere en vannlekkasje eller brudd i en kloakkledning. Må man grave i offentlig vei blir regningen fort det dobbelte, da det tilkommer grav om asfaltering mv. Kostnadene ved å grave opp og reparere en vannlekkasje vil kunne variere stort fra jobb til jobb.

  • Kan dere avdekke hvor vannlekkasjen befinner seg?

    Ja, det kan vi! 


    Vi har flere ulike metoder for å kunne gjennomføre lekkasjesøk, og på denne måten lokalisere hvor vannlekkasjen befinner seg. Vi har utstyr for å kunne avdekke lekkasjer på både innvendige og utvendige rør. 


    Som regel vil vi kunne lokalisere lekkasjen med stor grad av nøyaktighet, men forhold under bakken kan påvirke utstyret og gi feilutslag som gjør at vi påviser feil lekkasjested. Moderne utstyr kombinert med lang erfaring og kompetanse gjør likevel at vi, i de aller fleste tilfeller, treffer bra og avdekker nøyaktig sted for vannlekkasjen.

  • Hvordan fungerer et lekkasjesøk, og hvilke metoder finnes?

    Formålet med et lekkasjesøk er å avdekke vannlekkasje, og lokalisere hvor denne befinner seg på røret. Det betyr mindre graving, og en raskere reparasjon av lekkasjen. Enkelt, miljøvennlig og penger spart for deg som kunde. 


    Det første vi gjør er å trykkteste anlegget. På den måten finner vi ut av om lekkasjen befinner seg før eller etter innvending stoppekran. Er lekkasjen utvendig på vei ut mot hovednettet, er neste steg å merke opp traséen der vannrøret går, før vi begynner selve lekkasjesøket.


    Det finnes mange, ulike metoder for lekkasjesøk. Alle er ikke beskrevet her. Vi i VAT benytter følgende fire metoder:  


    - Gass-søking: Metoden baserer seg på å tilføre gass bestående av 95 % nitrogen og 5 % hydrogen inn i røret. Gassen som innføres i røret er helt ufarlig for både mennesker og dyr. Operatøren benytter deretter en elektronisk lekkasjedetektor, ofte kalt «sniffer», for å søke etter gassen langs traséen. Når man får utslag på gassen, har man funnet stedet for lekkasjen. På røret av plast, er gass-søk den foretrukne metoden.


    - Korrelering: Metoden innebærer å sende lydsignaler fra to forskjellige punkter i rørstrekket til en maskin som tolker signalene, og regner ut distansen til lekkasjestedet.

     

    - Marklytting: Operatøren går langs traseen med en elektronisk marklytter for å lytte etter støy i grunnen.


    - Termografi: Ved innvendige lekkasjesøk benytter vi et termografikamera. I gulv og vegger med vannbåren varme er dette et effektivt hjelpemiddel. Kameraet registrerer overflatetemperatur. Det varmeste stedet er der lekkasjen befinner seg. 

Share by: